Vad behöver jag för att kunna börja rida?

Du behöver en ridhjälm, det är inte tillåtet att rida utan hjälm. På ridskolan så finns det hjälmar att låna. Förrutom ridhjälm, behöver du byxor och skor eller stövlar med klack.

                                                                            

                                                                                   Ridhjälmen
När du har ridit ett tag vill du kanske ha en egen ridhjälm. Se till att den hjälm du köper är godkänd av konsument-verket i Sverige. Det finns ridhjälmar som är EU-god-kända men inte godkända i Sverige. De flesta ridolyckor orsakas av att den som rider inte haft hjälm på sig eller att den inte varit godkänd av konsumentverket

 

  

Skor/Stövlar
När man rider ska man alltid ha skor med klack. Klacken hindrar foten från att glida genom stigbygeln och fastna. Rid inte i vanliga gympaskor! Rider du regelbundet och är säker på att du vill fortsätta bör du skaffa särskilda ridskor eller ridstövlar.

Byxor
Använd byxor som du kan röra dig i, jeans passar bra. När du vet att du vill fortsätta rida kan det vara bra att köpa ett par ridbyxor. De är anpassade för ridning, ger bättre grepp för knäna och slits inte lika fort som vanliga byxor.

Skyddsväst
Så småningom kan det bli aktuellt att köpa en skydds-väst. Skyddsvästen ger ett visst skydd från slag och stötar som bland annat kan uppkomma när man ramlar av hästen, blir sparkad eller trampad på. En skyddsväst ska provas ut noga och vara tillverkad efter standarden BETA 2000.

 

Välkommen till ridskolan Karlslund!